Wednesday, October 26, 2011

[Tutorial] Facebook Fanpage - version Like Button








Hey hooo~

Dah lama yana tak buat tuto. Hoho. Semua atas jasa baik Scha yang tanya yana :


#nie rupa like button yg kecik tu :3

Okay, dah tau nak buat tuto ape kan, lets begin!^^

1. Sila picit link nie > Sila Picit Saya :3

2. Then dia keluar page utk plugin facebook, klik pulak kat link Like Button tu

#picit gambar unntuk tumbesaran dugro XD

3. Bila dah keluar page dia tu, isikan URL to Like dengan url fanpage korang. Then, tekan Get Code utk dptkan code dia.
#yg send button ikutlah nak tick ke tak. kalau nak buat macam button like yana tu, yana untick Send Button & Show faces.

#picit gambar unntuk tumbesaran dugro XD

4. Then dia keluar satu kotak, klik yg navigation IFRAME tu. Copy code dia dan letak kat tempat yg korang nak dia dipamerkan. Hoho~

#picit gambar unntuk tumbesaran dugro XD

5. Lepas tu save. Siap! Senangkan? XD

Lots of Love,
Yana♥

No comments:

Post a Comment

Thanks for comment. Come again! ^_^